URL ID hurumkraft.no/stromavtale

Det er et bilde å ta med også som bare dukker opp om man deler denne siden. Tror man kan laste ned bildet i Dev Tools ellers har jeg det på PCen.

<H1> Usikker på hvilken strømavtale er rett for deg? </H1>


Her får du svaret

Dame som smiler og er klar til å vise deg hvilken strømavtale som passer for deg.

 

De enkleste forklaringene finner du på her toppen. 
Ønsker du å gå i dybden kan du skrolle nedover og få svar på flere spørsmål om du måtte ha ang din strømavtale.

Strøm abonnement i Norge består av ca 90% SPOT avtaler og er den type avtale folk flest velger. Dette er en avtale som handler om minipåslag på kraftprisen vi som leverandør betaler for strømmen fra kraftverket. SPOT Prisen endrer seg hver time gjennom døgnet og er ved dette den type avtale som følger kraftprisen tettest og er derfor billigst over tid. Dette er avtalen som er anbefalt av forbrukermyndighetene. 

Om du ønsker en mer forutsigbar faktura er en avtale med fast kraftpris tingen for deg. Topp og bunn nivåer på strømregningene blir jevnet med typisk 30%????(sjekke dette mot fakturaer). Fastpris betyr fast strømpris inn til deg gjennom hele døgnet og året.

Ønsker du en avtale som spot men uten de høye dagsvigningene på spotprisen er Lavpris tingen for deg. Lavpris følger spot men da med et 14 dagers varsel på forandringen i strømprisen.

 

Hurum Kraft
Spot

Betal Kraftpris pr time pluss månedsbeløp og påslag

 

 • Fast månedspåslag 39kr
 • 7,94 øre/kWh 
 • Ingen bindingstid
 
 

<H2> Hurum Kraft Spot </H2>

Dette er en strømavtale for deg som vil sikre deg den laveste prisen til enhver tid. 90% av våre kunder har denne type avtale ????og er den type avtale forbrukerrådet anbefaler.

Det er greit å vite at en spot avtale følger kraftprisen som varierer fra time til time og også gjennom året. For deg som kunde vil det si at en liter vann koster mer å koke opp på vinteren en på sommeren. NB, Det vil være forskjell på sommer og vinter regninger da vi bruker lite strøm som er billig på sommeren, sammenlignet mot vinteren hvor vi bruker mer strøm som er dyrere i bruk.

Har du elbil og ønsker å lade billig på natten er dette avtalen du ønsker å gå for. Ettersom strømmen er billigere på natten er det smart å lade bilen når prisen er lavest. Smart for miljøet og lommeboken ca besparing på nattlading er ??????

 

Hurum Kraft
fastpris

Betal Kraftpris pr time pluss månedsbeløp og påslag

 

 • Fast månedspåslag 39kr
 • 7,94 øre/kWh 
 • 666 måneder bindingstid
 
 

<H2> Hurum Kraft Fastpris </H2>

Dette er en strø,avtale for deg som vil ha en flatere strømregning uten de største toppene på vinterfakturaen. For å få til dette trenger vi en avtaletid på 12 måneder da kraftprisen blir utjevnet over året du binder deg til.

For deg som kunde vil dette si at en liter vann koster 2 kroner å koke uansett om det er sommer eller vinter. Fastpris betyr fast pris på strømmen du forbruker, så er det opp til deg hvor mye elektrisitet du bruker.

Vi ser en økende trend høsten 2021 i å velge Fastpris da dette gjør at man slipper uventede høye strømregninger i enkeltmåneder typisk på vinteren. Du vil oppleve en mer forutsigbart strømregning med denne avtalen.

Hurum Kraft
Lavpris

Betal Kraftpris pr time pluss månedsbeløp og påslag

 

 • Fast månedspåslag 39kr
 • 7,94 øre/kWh 
 • Ingen bindingstid
 
 

<H2/> Hurum Kraft Lavpris </H2>

Lavpris er en hybrid strømavtale mellom Spot og Fastpris. 
Spotprisen er den guidende prisen for lavpris, men vi har jevnet denne over en fast pris som reguleres ca 5 ganger i året framfor på timesbasis som med vanlig spot. Vi sier ifra med 2 ukers varsel ved prisendring slik at du alltid har oversikt over prisen du betaler for strømmen. 

Å koke en liter vann koster mindre på sommeren en på vinteren med denne avtalen ettersom den følger spot prisen.

Dette er en fin avtale for deg som vil følge spot uten å tenke på dagsvingningene, oftest skilt på med natt og dag.  

Her trenger jeg 2 fakturaserier for å plotte inn reelle tall. ca på samme sluttbeløp etter ett år. Trenger ikke å opplyse noe mer men månedssummene vil da legge seg riktig her inne hvertfall.

H3 Ofte stilte spørsmål

Klikk på spørsmålet du måtte ha. 

(settes opp slik at siden spretter til rett sted for god kundeopplevelse ettersom dette er en stor side.)

 
 • Øker påslaget til Hurumkraft i skjul?
 • Hvor ofte trenger man å bytte strømavtale`?
 • Hvilken avtale passer for meg med elbil?
 • Kan jeg endre avtale når jeg vil?
 • hvordan får jeg billigere strøm på vinteren?
 • Info om ladestasjoner til boretslag?
 •  
 • Strømprisen forklart. kwt watt volt strømpris
 • Hvilken prissammenligning er den beste? Elskling.no strømpris.no etc og kan man stole på slike tjenester? 
 • Hvor kommer strømmen fra
 • Hvorfor er det dyrere med strøm på vinteren en sommeren?
 • er vannkraft miljøskadelig?
 • Når er strømmen billigst?
 • Hvorfor går de billigste avtalene opp i pris?
 • Slik sparer du strøm effektivt
 • Hvilke organer passer på forbrukeren når det kommer til strøm? 
 • Strømprisen forklart
 
 
 
 
 

Er du usikker og ønsker å snakke med kundeservice?

tlf. 32 79 20 00

<H3>Øker påslaget til HK i skjul? </H3>

 

Svaret på dette er NEI. Vi i Hurum Kraft informerer deg om prisendringer med 14 dagers varsel dersom noe endrer seg. Endrer vi priser gjelder dette også samtlige kunder på avtalen det gjelder så det er ingen individuell prisøkning hos oss??? endrer vi faktisk prisene ofte i praksis? 
Vi har også inngått en generell avtale med Energi Norge som er en landsomfattende interesse og arbeidsgiverorganisasjon, som representerer selskapene som produserer, transporterer og leverer fornybar energi i Norge. Vilkår for forbrukeren er noe vi ønsker å ivareta etter beste evne da vi i Hurum Kraft også er eid av Asker Kommune og har derfor et moralsk ansvar ovenfor deg som kunde. Vi legger oss ikke billigst men litt over for å kunne gi deg en stabil kundeopplevelse og fair betingelser uten lokketilbud. se gjerne strompris.no som er forbrukerrådets egen sammenligningstjeneste

Det er ikke alle strømselskaper som følger standard vilkårene satt av Energi Norge selv om dette egentlig skal følges til punkt og prikke.
Det kan fint være du har vilkår i din strømavtale som ikke følger god skikk som lokketilbud eller skulte utgifter. Ofte kan det som skrives med liten skrift i avtalevilkårene du har inngått med strømselskapet ditt bety at prisen vil øke etter en gitt periode. Slike type avtaler er som regel eldre avtaler på 1 år eller mer?????. Det blir heldigvis strengere og strengere for strømbransjen og operere med liten skrift, noe vi i Hurum Kraft er glade for. 

NB. Det finnes fortsatt lokketilbud som omgår god kundeskikk. Ofte gjelder dette avtaler som er inngått via telefonsalg.
Måten du kan sikre deg mot dette er at du sammenligner den avtalen du har inngått via telefon med strømselskapets nettsider der det er lagt opp til at du skal kunne bestille via nett da disse prisene ofte er billigst. 

Å spille med åpne kort er viktig for oss i Hurum Kraft. 
Vi har full gjennomsiktighet når det kommer til påslag. Hos oss er hva du ser, det du får og kan forvente i framtiden. 

 

 

 

 

<H3>Hvor ofte trenger jeg å bytte strømavtale? </H3>

Det finnes det ingen standard svar på dette spørsmålet, men her har du noen tips å gå etter.

Er du trygg på ditt strømselskap kan du fint holde deg på samme selskap og strømavtale over lengre tid.
Ønsker du å undersøke din avtale, anbefaler vi å få et forhold til.

 • Fastbeløp 
 • oppryddelsesgarantier
 • Bindingstid
 • Påslag på strøm
 • fakturagebyr
 • Miljøgebyr 
 

Det spiller liten rolle om strømprisen din er lav om du må betale høye gebyrer.
Om det viser seg at du har fått en prisøkning du ikke er klar over, er oppfordringen klar på at det er på tide å bytte leverandør. 

Vi anbefaler å benytte Forbrukerrådets egne oversikt for strømpris sammenligning.
Husk at Forbrukerrådets oversikt ikke inkluderer faste påslag og andre avtalevilkår som bindingstid og sammenligner kun strømpåslaget.

Om du er usikker på om du har er en avtale med lokketilbud eller andre skjulte utgifter kan du også ringe kundeservice på tlf: 3279 2000 
Her kan du snakke fritt om din avtale og spørre oss om hva som helst før du eventuelt går over. 

 

.

<H3>Hvilken avtale passer for meg med elbil

Hurum Kraft
Spot

Betal Kraftpris pr time pluss månedsbeløp og påslag

 

 • Fast månedspåslag 39kr
 • 7,94 øre/kWh 
 • Ingen bindingstid
 
 

Har du elbil og ønsker den billigste avtalen over tid, vil de aller fleste komme best ut gjennom året ved å velge SPOT.??? Dette gir deg som elbilbruker mulighet til å lade på natten når strømprisen er på sitt aller laveste i løpet av døgnet.

SPOT er en avtale som følger kraftprisen. Kraftprisen varierer gjennom årstidene og pr time gjennom døgnet. De fleste av våre kunder har SPOT avtale og er den type avtale vi og forbrukerrådet anbefaler deg som kunde å benytte om du ikke er godt kjent med strømpriser fra før. I Norge er dette den vanligste type strømavtalen. Vi regner med at ca 90% av Norges befolkning benytter en form for SPOT.

Når du lader på natten vil dette også spare miljøet da belastningen på strømnettet blir utjevnet over døgnet. 

Ønske du å lade på natten kan en billader fra Easee være tingen for deg.
Klikk her for å komme til billaderen Eeaze.

Er du usikker og ønsker å snakke med kundeservice?

tlf. 32 79 20 00

<H3>Kan jeg endre avtale når jeg vil? <H3/>

 

Det korte svaret på dette er ja, (Gjelder ikke fastprisavtale som er avhengig av bindingstid). Kan man kjøpe seg ut av denne avtalen? 

 

 

Hurum Kraft
fastpris

Betal Kraftpris pr time pluss månedsbeløp og påslag

 

 • Fast månedspåslag 39kr
 • 7,94 øre/kWh 
 • 666 måneder bindingstid
 
 

H3. Slik får du lavere strømregning på vinteren

Du oppnår en billigere strømpris på vinteren ved å velge en fastprisavtale. Også gjelder det å spare på strømmen da selvfølgelig. 

Fastpris er en type faktureringsmetode som låser strømprisen til en fastpris og vil i praksis si for deg som strømkunde at de høyeste strømregningene på vinteren blir lavere, mens den på sommeren vil være noe høyere sammenlignet med avtaler uten fastpris. Det skjer en naturlig utjevning av fakturaen. Se graf for illustrasjon. H3 Ladestajoner for boretslag

Vi leverer ladestasjon parker til borettslag.
Ønsker du mer informasjon vedrørende ladestasjoner til ditt borettslag kan du følge denne lenken for å komme til en fyldig artikkel.
 

https://hurumkraft.no/na-kan-borettslag-og-sameier-fa-full-kontroll/

H3 Hvorfor går de billigste avtalene opp i pris?

Hos oss går ikke de billigste avtalene opp i pris!  

Husk at strøm er dyrere om vinteren sammenlignet mot sommeren ettersom det da er lite vann i magasinene.
Kraftprisen er en pris som blir handlet av strømselskapene på timesbasis og har store svigninger.